Business Hi-Tech

Cea mai mare campanie de recrutare hi-tech a anului 2018. Gigantul american Amazon a lansat oficial expansiunea din Bucureşti

Cea mai mare campanie de recrutare hi-tech a anului 2018....

Autor: Adrian Seceleanu

05.01.2018, 00:08 4061
♦ Pe lângă programatori şi traducători, compania caută şi 4 persoane care să gestioneze recrutarea a peste 1.000 de oameni.

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a cărui expansiune către noi teritorii - precum publi­ci­tatea online sau comerţul prin ma­gazine clasice le dă fiori companiilor din în­treaga lume, a demarat oficial campania de an­ga­jări pentru noul său centru din Bucureşti, unde urmează să lucreze aproximativ 1.300 de oa­meni - aceasta fiind astfel cea mai mare cam­panie de recrutări derulată în acest moment în in­dustria locală de tehnologie.

Primele 20 de poziţii disponibile sunt de ingineri software sau traducători, conform da­telor disponibile pe portalul de recrutare al Amazon, care oferă acum detalii despre noul bi­rou din Capitală. “Amazon a deschis recent un nou centru de inginerie în Bucureşti, Româ­nia. Acest birou găzduieşte deja mai multe echi­pe de ingineri care lucrează la dezvoltarea sis­temelor de operare, a platformelor de vir­tua­lizare şi a tehnologiilor de reţea care stau în spatele serviciilor web ale Amazon (Amazon Web Services - AWS). Echipele livrează elemente cheie ale fundaţiei tehnice pe care sunt construite AWS şi Amazon. Inovăm con­stant tehnologiile de cloud computing pentru a îmbu­nătăţi competitivitatea AWS şi expe­rienţa clienţilor noştri”, conform anunţului publicat pe portalul de recrutări al Amazon.

Pentru a pregăti expansiunea până la un număr de peste 1.000 de oameni, patru dintre cele 20 de posturi scoase la concurs acum sunt pentru persoane care vor gestiona valul de recrutări al Amazon pentru diferite linii de business.

O parte din nucleul noului birou al Amazon din Bucureşti este format din progra­matori care au lucrat anterior pentru un alt gigant american - Intel, până când acesta şi-a închis brusc toate operaţiunile din România ca parte a unei operaţiuni fulger de restructurare la nivel global.

Noul sediu al Amazon din Bucureşti este amenajat în cadrul proiectului Global­worth Campus din Pipera, dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth condus de Ioannis Papalekas, conform datelor ZF. Amazon a semnat cu fondul de investiţii pentru 13.500 mp de birouri, în cea de-a treia cea mai mare tranzacţie din anul 2017.

Gigantul condus de Jeff Bezos a făcut primul pas în România la Iaşi, o piaţă mai puţin aglomerată cu costuri mai mici, unde în cei 12 ani compania a ajuns la aproape 900 de oameni.

Programatorii care vor fi acceptaţi de Amazon vor avea ocazia să lucreze din Bucureşti inclusiv la dezvoltarea Amazon Echo - asistentul digital al gigantului american - unul dintre cele mai efervescente segmente ale industriei hi-tech în acest moment, în care concurează şi giganţi precum Google, Apple, Samsung.

Analiştii dar şi Amazon şi competitorii săi pariază pe un viitor în care asistenţii digitali ar putea ajunge să gestioneze majoritatea interacţiunii oamenilor cu mai multe echipamentele inteligente dar şi să permită şi realizarea altor activităţi pentru care acum este nevoie de un computer şi o tastatură. Asistentul Amazon Echo, disponibil printr-o serie de boxe inteligente dezvoltate de Amazon, este capabil să interacţioneze prin voce cu utilizatorii şi să gestioneze sarcini precum furnizarea de informaţii despre vreme sau trafic sai să gestioneze alte echipamente inteligente din casă. Echo nu este disponibil oficial pe piaţa din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO