Business Hi-Tech

Cautare avansata la Amazon

27.10.2003, 00:00 23

Cel mai mare magazin online de pe Interent, Amazon.com, care a revenit in profit pe ultimele trei luni, a anuntat lansarea unui motor de cautare in baza sa de date mai performant, care permite identificarea mai usoara a produselor dorite de cumparator.
Serviciul va permite utilizatorului sa gaseasca anumite carti nu numai dupa titlu sau autor, ci si dupa continut. Amazon a anuntat ca in acest moment in "rafturile" sale se gasesc mai bine de 120.000 de carti (33 de milioane de pagini) , al caror continut a fost transpus in format digital.  Noul motor de cautare scaneaza intreg continutul lor pentru a putea sa dea utilizatorului informatii cat mai precise.
Astfel, cautand un anumit termen sau o expresie, utilizatorul va putea sa gaseasca chiar paginile de care e interesat si pe care le poate citi liber. Sistemul pare astfel sa fie extrem de folositor pentru cei care realizeaza studii sau vor sa citeze in lucrarile lor autori renumiti. Amazon a mai anuntat ca a primit acordul a 190 de edituri pentru ca aceste fragmente din textele cartilor sa fie disponibile publicului. Magazinul online a anuntat pe triemstrul trei 2003 icnasari nete de 1,13 miliarde dolari si un profit net, in premiera, de 15 milioane $.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO