Business Hi-Tech

Câţi români au cont pe LinkedIn?

26.07.2010, 23:41 437

Aproape 272.000 de români au cont pe LinkedIn, reţeaua desocializare cu accent pe relaţiile de business, lansată în 2003 şiutilizată la nivel global de 65 de milioane de persoane din 200 deţări.

Spre comparaţie, în Ungaria sunt 83.000 de utilizatori, înBulgaria sunt 77.800 de utilizatori, în timp ce în Germania sunt813.000 utilizatori iar în Italia numărul utilizatorilor a ajuns la1 milion de persoane.

"Mi-am făcut cont pe Linkedln în urmă cu aproximativ doi anipentru că vroiam să păstrez legătura cu managerii din industria încare activez şi de asemenea eram interesată de evoluţiaprofesională a fiecăruia", a declarat Elena, unul dintreutilizatorii reţelei de socializare, care activează în presascrisă.

Cei mai mulţi români care au cont pe Linkedln activează îndomeniul financiar (bănci, asigurări), respectiv 39.460 depersoane. Peste 16.000 de români care au cont pe acest siteactivează în domeniul bunurilor de larg consum, 15.000 activează îndomeniul medical, 14.329 lucrează în construcţii, circa 12.000lucrează în presă scrisă şi cea online.

Reţeaua de socializare Likdedln a devenit, alături de altereţele de socializare, Facebook şi Twitter, un instrument folositde companiile de recrutare. Astfel că aproape 85% din companiile depe piaţa locală folosesc o reţea de socializare precum LinkedIn,Twitter sau Facebook atunci când fac recrutări, iar peste jumătatedintre acestea au avut succes folosind această metodă de recrutare,arată un studiu realizat de studenţii programului de Executive MBAoferit de şcoala de business Asebuss, derulat în parteneriat cuinstituţia americană Kennesaw State University. Cercetarea a fostrealizată pe un eşantion de 200 de specialişti din domeniulresurselor umane din România şi din America.

Dacă reţeaua socială de business LinkedIn are un rol importantîn găsirea de candidaţi pentru ocuparea de poziţii manageriale,Facebook şi Twitter sunt folosite mai ales pentru verificareaangajaţilor şi a candidaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO