Business Hi-Tech

Care sunt telefoanele care pot fi cel mai uşor virusate

Care sunt telefoanele care pot fi cel mai uşor virusate

Autor: Cătălina Butan

06.04.2013, 16:36 2568

Utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operarare Android sunt tot mai expuşi la infectarea cu viruşi pe măsură ce rata de creştere a programelor dăunătoare este din ce în mai mare. Deşi atacatorii încearcă tot mai mult să rămână nedetectaţi, există câteva dovezi care pot indica un telefon infectat, potrivit specialiştilor Bitdefender, liderul pieţei româneşti de soluţii antivirus.

Versiunile de Android cele mai expuse la infecţii cu viruşi sunt cele comune: Gingerbread, Ice Cream Sandwich si Jelly Bean. Circa 87% dintre utilizatorii de Android expuşi la viruşi folosesc una dintre aceste versiuni, potrivit Android Developer Dashboard.

Cele mai importante semne ale unui telefon cu sistem de operare Android virusat sunt facturile telefonice mai mari, traficul de date crescut, durata de viaţă scurtă a bateriei, scăderea performanţei terminalului şi întreruperi ale convorbirilor telefonice.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO