Business Hi-Tech

Camerele video devin si ele de unica folosinta

14.06.2005, 21:11 23

Dupa succesul inregistrat de camerele foto digitale de unica folosinta, americanii s-au gandit sa aduca pe piata si camere video de acest tip, care le permit utilizatorilor sa filmeze momentele importante din viata lor, conform CNN News.

Camerele video digitale de buzunar, create de compania Pure Digital Technologies, au capacitatea de a inregistra clipuri timp de 20 de minute si se vor vinde pe piata americana la pretul de 30 dolari (aproximativ 24,5 euro).

Utilizarea acestor camere video este foarte simpla, deoarece sunt proiectate cu doar trei butoane, unul pentru a porni sau opri inregistrarea, al doilea pentru a permite utilizatorului sa se uite la imaginile inregistrate si al treilea pentru a sterge anumite fragmente, scrie CNN News.

Imaginile inregistrate cu camerele video de unica folosinta vor fi procesate in magazinele CVS, care au drepturi exclusive de a vinde aceste echipamente, si copiate pe un DVD pentru 13 dolari (10,5 euro).

Disponibile deocamdata doar in SUA, noile camere video digitale cantaresc aproximativ 150 de grame si au un aspect foarte asemanator cu cel al camerelor foto de unica folosinta, numai ca trebuie tinute vertical pentru a filma, si nu orizontal.

Camerele video au un ecran color cu diagonala de 1,4 inci (3,5 cm), insa nu au zoom optic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO