Business Hi-Tech

Camera foto, prezenta in 90% din telefoanele vandute in Vest

11.10.2005, 15:14 14

Telefoanele mobile care dispun de camera foto digitala incorporata vor ajunge la vanzari de 179 de milioane de unitati pe an in 2009, cu alte cuvinte 90% din totalul vanzarilor de terminale realizate in acel an, conform estimarilor International Data Corp. (IDC).

Vanzarile de telefoane cu camera foto incorporata cresc cu o rata medie de 8% pe an pana in 2009, mai mare decat media cresterilor realizate pentru ansamblul pietei de terminale mobile, spune compania de analiza americana. Terminalele multimedia au cea mai mare rata de crestere a vanzarilor in urmatorii ani.

"Integrarea camerei digitale in telefoanele mobile este tendinta de convergenta a industriilor cea mai pregnanta in domeniul telecom", a declarat un analist IDC. In 2004, circa 70% din telefoanele vandute in Europa Occidentala au avut camera foto incorporata, fata de numai 15% in 2003, a adaugat el. Fie ca este vorba de telefoane high-end sau inteligente, fie ca vorbim de modelele mai ieftine, camera foto este omniprezenta, a spus analistul.

Integrarea camerei foto in terminalele ieftine devine din ce mai pregnanta, pe masura ce tehnologia se ieftineste si productia devine din ce in mai eficienta, a asigurat compania americana de analiza. Pe masura ce tehnologia evolueaza si devin tot mai populare noile tehnologii, camera foto din telefon isi va gasi intrebuintari din cele mai diverse, de la videoconferinta si pana la transmisia de clipuri online.

"Telefonul mobil nu va reprezenta insa o alternativa la camera foto digitala de buzunar pe termen lung", a asigurat un specialist al IDC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO