Business Hi-Tech

Brother Industries deschide birou la Bucuresti

02.10.2003, 00:00 22

Compania japoneza Brother Industries, producator de echipamente de birou, a anuntat deschiderea in urmatoarele luni a unui birou oficial la Bucuresti, dar a exclus realizarea vreunei facilitati de productie in Romania.
Brother, fondata in 1908 ca o companie producatoare de masini de cusut, este deja prezenta pe piata romaneasca din 1998 cooperand pana acum cu mai multi distribuitori locali (Tornado, CG&GC, TopEdge, ROPECO). "Biroul oficial pe care il vom deschide ne va ajuta sa coordonam activitatile distribuitorilor, le va oferi acestora posibilitatea de training si va acorda suport tehnic clientilor nostri", a declarat Christina Barcea, business coordinator al Brother pentru Europa de Est.
Compania japoneza a adus si in Romania cele mai noi produse ale sale, imprimante laser, echipamente multifunctionale (scaner, imprimanta, copiator, fax), precum si deja cunoscutele masini de cusut, personale si industriale. De asemenea, Brother a prezentat o serie de echipamente care produc etichete personalizate, precum si MW100, cea mai mica imprimanta din lume, care incape in  buzunar. "Lucram atat cu agentiile guvernamentale, cat si cu marile companii", a precizat Christina Barcea. "Anul trecut am realizat incasari de aprozimativ un milion de euro, iar in 2003 speram sa obtinem o crestere de 50%", a mai adaugat ea.
Brother Industries, care a avut anul trecut incasari de peste 3 miliarde de dolari in intreaga lume, detine locul doi la nivel mondial ca numar de imprimante laser vandute si locul doi in Europa pe segmentul faxurilor, spun oficialii companiei. Japonezii s-au orientat rapid spre noile sectoare ale industriei IT care sunt in crestere puternica in acest moment. Astfel, Brother are in Japonia un serviciu de descarcare de tonuri de apel pentru telefoanele mobile, la care are in prezent peste 3 milioane de abonati (costa aproximativ 1 euro pe luna). De asemenea, compania a deschis unul din primele servicii care ofera posibilitatea de a downloada melodii celebre pentru echipamentele tip karaoke.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO