Business Hi-Tech

Britanicii, lideri in e-commerce

29.06.2000, 00:00 10



Majoritatea companiilor mici si mijlocii din Europa considera ca guvernele ar trebui sa sprijine eforturile lor de a se lansa in afaceri pe Internet, informeaza BBC, citand rezultatele unui studiu efectuat la cererea furnizorului de servicii online Nextra. Potrivit documentului amintit, numai un sfert din companiile intervievate considera ca autoritatile din tarile lor iau suficiente masuri pentru a stimula dezvoltarea noii economii. Cu toate acestea, atitudinea difera mult de la o tara la alta. In Italia, Marea Britanie si Ungaria, trei sferturi din firmele care au fost incluse in acest studiu doresc ca guvernele respective sa le ajute pentru a exploata avantajele comertului electronic.

In schimb, in Suedia, Norvegia, Franta, Elvetia si Austria, peste 80% din companii nu au incredere in ajutorul guvernamental si nu doresc o interventie oficiala.

Chiar daca antreprenorii britanici se numara printre cei care doresc cel mai mult un sprijin din partea autoritatilor, majoritatea colegilor lor din celelalte tari europene considera ca Marea Britanie detine deja un avans considerabil in domeniul comertului electronic. Aproape 30% din sefii de companii chestionati sunt de parere ca Regatul Unit este inaintea altor state de pe continent in privinta gradului de dezvoltare al comertului online. In majoritatea tarilor, antreprenorii care au lansat o afacere pe Web au declarat ca se raporteaza permanent la concurenta americana. Exceptia notabila este Suedia, unde 76% din companii considera ca detin un avans fata de orice competitori straini si numai 7% din firmele intervievate se tem ca ar putea fi ajunse din urma de rivalii lor europeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO