Business Hi-Tech

Britanicii comanda cadouri de 3,34 mld. lire de pe Net

15.12.2003, 00:00 14



Sezonul cumparaturilor de Craciun aduce tot mai multi consumatori nu numai in magazinele cele traditionale ci si in cele virtuale, in care plimbarea se face cu un simplu click pe mouse. Potrivit, ultimelor estimari, in magazinele online britanice s-au vandut deja in noimebrie cu 44% mai mult decat anul trecut in aceeasi luna. "Internautii" britanici au cheltuit pe net luna trecuta nu mai putin decat 1,175 miliarde de lire sterline, vanzarile reprezentand aproximativ 7% din cele totale inregistrate in economia tarii. Royal Mail estimeaza ca, in acet an, britanicii vor comanda pe web cadouri de Craciun in valoare de 3,34 miliarde de lire sterline. "Intr-un magazin de pe strada nu poti sa stii niciodata daca produsul pe care il cumperi e si cea mai buna alegere. Pe Internet ai posibilitatea sa gasesti usor mai multe oferte si sa faci o comparatie intre ele", spune Jo Tucker, director general la IMRG, un organism care supravegheaza comertul electronic britanic.



Cele mai cautate cadouri de Craciun prin magazinele virtuale din Marea Britanie sunt MP3 playerul iPod produs de Apple, consola de jocuri PlayStation 2 fabricata de Sony si alte produse reunite generic sub denumirile DVD player si camera digitala.
iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO