Business Hi-Tech

Boom neaşteptat pentru investiţiile Telekom România în trimestrul 1: plus 71%, la 61 milioane de euro. Susţinut de segmentul business şi proiectele IT&C, fostul Romtelecom a raportat venituri şi un profit mai mare

Boom neaşteptat pentru investiţiile Telekom România...

Autor: Adrian Seceleanu

12.05.2017, 00:07 1337

Grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a realizat în primul trimestru din acest an cele mai mari investiţii din ultimii ani în reţelele fixe şi mobile - în sumă totală de 61,4 mil. euro, respectiv o creştere de 71% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, arată datele publicate de grupul elen OTE, prin intermediul căruia nemţii de la Deutsche Telekom controlează operaţiunile locale.

Investiţiile în reţeaua fixă au fost de 43 mil. euro, mai mari cu 67%, iar cele în reţeaua mobilă de 18 mil. euro, mai mari cu 83%, potrivit sursei citate.

Grupul a raportat venituri de 230 mil. euro, mai mici cu 1,5% şi un profit operaţional de 37 mil. euro, în scădere cu 4%. Majorarea investiţiilor vine chiar dacă Telekom România a avut venituri şi un profit operaţional mai mici în primul trimestru în condiţiile în care grupul a demarat un proces amplu de restructurare concomitent cu o repoziţionare din punct de vedere comercial - un plan agreat de CEO-ul Miroslav Majoros cu Srini Gopalan, noul membru în boardul Deutsche Telekom care coordonează afacerile europene ale grupului german.

„Grupul investeşte în îmbu­nătăţirea şi extinderea reţelelor de fibră optică şi 4G din România - care sunt elemente-cheie în strategia de pe această piaţă“, au spus repre­zentanţii OTE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO