Business Hi-Tech

Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice, BitDefender: Avem toţi acasă roboţi, nu cred că trebuie să ne temem. Ei nu ne-au înlocuit şi nu ne vor înlocui ca angajaţi

ZF Digital Summit 19

Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2019, 15:14 203

Roboţii nu trebuie priviţi drept o ameninţare, ci drept un ajutor în viaţa oamenilor, care le oferă instrumente de a se perfecţiona, în contextul în care majoritatea oamenilor au acasă un robot, sub o formă sau alta, atrage atenţia Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice, BitDefender, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 19.

„Avem cu toţii acasă ierarhii de roboţi. Nu cred că trebuie să ne temem. Ei nu ne-au înlocuit şi nu ne vor înlocui ca angajaţi, ci ne vor da doar mai mult timp să ne perfecţionăm pe ceea ce contează cu adevărat, ne ajută să eficientizăm nişte procese cu care suntem deja gâtuiţi”, explică Botezatu, în cadrul conferinţei.

El susţine că toate companiile ar trebui să se gândească „foarte serios” la roboţi şi la rolul acestora în compania lor.

„Companiile trebuie să se gândeacă foarte serios la automatizare. Oamenii pleacă după 2 ani din poziţii de suport tehnic pentru că fac aceleaşi lucruri şi nu pot creşte deloc”, adaugă el.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO