Business Hi-Tech

Bitdefender îşi extinde serviciile şi lansează o tehnologie care protejează utilizatorii de aplicaţii de mesagerie de pe mobil împotriva atacurilor cibernetice

Bitdefender îşi extinde serviciile şi lansează o...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.11.2022, 12:00 78

Bitdefender, una dintre cele mai de succes companii de IT din România, care a devenit un lider a nivel global pe piaţa soluţiilor de securitate cibernetică, a lansat o tehnologie de protecţie în timp real a chatului din aplicaţiile de mesagerie de pe dispozitive mobile, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Astfel, Bitdefender Chat Protection alertează utilizatorii dacă sunt primite sau trimise linkuri periculoase prin intermediul celor mai populare aplicaţii de chat, inclusiv WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram sau Discord.

„Ameninţările mobile devin tot mai frecvente, iar infractorii cibernetici au evoluat dincolo de atacurile de phishing pe bază de e-mail, incluzând în tacticile lor mesaje text SMS şi aplicaţii populare de mesagerie instant. Cu noile capabilităţi din Bitdefender Mobile Security for Android, utilizatorii pot vorbi în siguranţă ştiind că beneficiază de o protecţie puternică, în timp real, împotriva ameninţărilor informatice, a linkurilor periculoase şi a escrocheriilor pe dispozitivele lor Android“, a spus Ciprian Istrate, vicepreşedinte pentru operaţiuni soluţii consumer la Bitdefender.

Practic, în momentul în care sunt detectate linkuri periculoase în timpul sesiunilor de chat, utilizatorul primeşte un avertisment împreună cu informaţii despre riscurile asociate şi o recomandare de acţiune imediată. Iar în cazul în care avertismentele sunt ignorate, tehnologiile integrate de protecţie web împiedică utilizatorul să navigheze către pagina web infectată, conform sursei citate anterior.

Ameninţările informatice şi escrocheriile livrate prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie instant şi al mesajelor text SMS rămân unul dintre principalele riscuri la adresa utilizatorilor de telefoane mobile în 2022, având în vedere că peste două miliarde de persoane folosesc WhatsApp şi peste un miliard de oameni folosesc Facebook Messenger, la nivel global. În acest context, spamul şi domeniile de internet periculoase reprezintă împreună 85% dintre URL-urile infectate detectate, potrivit datelor interne ale Bitdefender.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO