Business Hi-Tech

Bitdefender: Am putea avea o rundă de investiţii anul viitor

Bitdefender: Am putea avea o rundă de investiţii anul viitor

Autor: Adrian Seceleanu

05.07.2012, 00:07 972

Bitdefender, fondată de românii Florin şi Măriuca Talpeş, ar putea organiza anul viitor o nouă rundă de investiţii pentru a obţine fondurile necesare expansiunii companiei pe segmentul soluţiilor de securitate pentru segmentul de business.

"Dacă reuşim ceea ce ne propunem, şi avem mari aşteptări - de fapt mari şanse ca acest lucru să se întâmple s-ar putea să facem o tură de investiţii. Noi vedem acum că pe partea de enterprise se naşte o cerere căreia s-ar putea să nu-i facem faţă. Şi atunci îţi trebuie bani ca să faci faţă cererii, să te dezvolţi foarte repede", a declarat Florin Talpeş, directorul general al Bitdefender. El a spus că listarea la bursă rămâne în continuare o opţiune de viitor pentru companie. "Monetizarea maximă rămâne cea prin listarea pe bursă."

Bitdefender a mai primit 7 mil. dolari în 2007 de la un grup de investitori români şi americani, compania fiind evaluată la 100 mil. dolari.

Compania are peste 400 de milioane de utilizatori la nivel global pentru tehnologiile şi produsele sale - evoluţie bazată în special pe segmentul consumer, însă cererea de soluţii de securitate pentru centre de date, cloud şi infra­structura IT a firmelor va înregistra un boom, spune Talpeş.

"Pe zona de enterprise este acum boom-ul. Cartea cea mai mare pe care jucăm este cea a virtualizării şi cloud-ului, un segment nou pentru noi. Noi nu intraserăm pe această zonă, însă acum o atacăm pur şi simplu pentru că tehnologiile pe care le avem noi sunt disruptive".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO