Business Hi-Tech

Bijuterii cu pretentii de peste 1.000 de euro

04.02.2004, 00:00 7



Daca aveti de gand sa plecati in vacanta la vara trebuie sa va faceti "plinul" inca de pe acum. In primul rand sa va faceti rezervari la cursele aeriene si la hotel. Apoi, neaparat sa va echipati corespunzator. Adica sa va asigurati ca aveti in bagaj o camera foto digitala. Eventual si una video.



In cazul in care sunteti mai mult decat simpli amatori in ale filmarilor sau fotografiei, atunci cu siguranta aparatul de care aveti nevoie nu se inscrie in categoria inferioara a preturilor.



Noi am cautat prin magazine cele mai scumpe aparate foto-video pe care producatorul japonez Sony le-a adus pana acum in Romania. Vedetele show-ului sunt DSC-F828 si DCR-VX2000E. Prima stie cum sa captureze imagini la o rezolutie apreciabila (maximum 8 megapixeli) iar a doua sa faca filme care, ar putea fi foarte bine utilizate si la jurnalele de stiri.



@@DSC-F828 costa la noi aproximativ 999 de euro cu tot cu TVA iar DCR-VX2000E 4.759 de euro, pretul incluzand de asemenea taxa pe valoarea adaugata.



La asa preturi, asa calitate. DSC-F828 este echipata cu un lentile Carl Zeiss, are un zoom optic de 7x si, ca orice aparat semi-profesionist, te lasa sa faci singur fotografiile. Blitzul incorporat bate pana la 4,5 metri iar aparatul poate fi folosit, fara probleme si in locuri mai putin iluminate sau chiar noaptea. Aparatul are si functia de camera video dar filmele nu vor avea cu siguranta calitatea unora realizate cu DCR-VX2000E.



Ca medii de stocare pot fi folosite atat carduri Memory Stick si Memory Stick Pro cat si carduri Compact Flash de tip I si II.



@@Camera video DCR-VX2000E "trage" pe casete MiniDV si dispune de trei cipuri (CCD) pentru capturarea imaginilor, cate unul pentru fiecare dintre culorile rosu, verde si albastru. Pentru cei mai putini familiarizati cu tehnologia video trebuie spus ca un senzor CCD (charge coupled device) este acea parte a camerei care primeste lumina din exterior si o trasforma in biti (unu si zero) pentru a forma imaginea digitala. Astfel, DCR-VX2000E lucreaza mult mai bine decat camerele cu un singur CCD in conditii de lumina scazuta.



Camera poate fi folosita si la poze dar calitatea lor nu este la fel de buna ca la un aparat a carui principala functie este de a fotografia.



Daca vreti sa va mai convingeti de calitatea celor doua "bijuterii" de la Sony mai puteti cauta review-uri pe Internet.



Daca nu, atunci va spunem ca le puteti cumpara de la magazinele Sony Center din Bucuresti (Calea Dorobanti) si Altex (Bucuresti Mall).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO