Business Hi-Tech

berg Computers: opt filiale in doi ani

10.02.2006, 20:45 141

Compania germano-romana berg Computers, producator si furnizor de solutii software, a obtinut o crestere de 31% a cifrei de afaceri anul trecut, conform estimarilor oficialilor companiei. In 2004, producatorul de soft a obtinut o cifra de afaceri de peste 560.000 de euro, conform datelor furnizate de Ministerul Finantelor. Pentru acest an, conducerea companiei estimeaza o crestere de aproximativ 30%.

Compania, care are sediul central la Timisoara, intentioneaza sa deschida in acest an patru noi filiale in tara, in Bucuresti, Brasov, Cluj si Craiova. Anul trecut, au fost deschise filiale in Arad, Lugoj, Oradea si Satu Mare, ceea ce a dus la dublarea portofoliului de clienti, conform oficialilor berg Computers. In prezent, compania are peste 600 de clienti.

"In acest domeniu, o colaborare se poate transforma in parteneriat, clientul devenind partenerul nostru si astfel compania ajungand sa aiba o valoare de capital mai mare", a spus Rodica Covrig, general manager berg Computers. "Din acest motiv am ales sa deschidem cat mai multe filiale in tara. Prima dintre filialele planificate in acest an o vom deschide in urmatoarea luna, la Bucuresti, in functie de aceasta urmand a stabili valoarea investitiilor viitoare", a mai spus ea. De asemenea, berg Computers a anuntat ca va lansa in acest an o noua solutie ERP pe platforma SQL Server, conducerea companiei astepandu-se ca aceasta sa aduca vanzari mai mari decat solutia bcManager. "Era normal ca la un moment dat, datorita dezvoltarii economiei romanesti, companiile sa nu mai faca fata fara o aliniere la standardele moderne, iar implementarea unor sisteme ERP (Enterprise Resource Planning - n.r.) profesionale a reprezentat un criteriu de triere a companiilor in piata", a spus oficialul berg Computers.

Compania a fost fondata in 1991, in Timisoara, avand pana in 1995 doar clienti externi. Astazi, 47% din piata de desfacere este externa, firma oferind servicii de outsourcing pentru diverse case de software si firme din SUA, Germania, Anglia, Suedia, Ungaria. In prezent, berg Computers are 87 de angajati, o suprafata de productie de 1.000 mp si aproximativ 10.200 de utilizatori ai aplicatiilor produse de companie (ERP-bcManager, bcGMI, bcIntranet).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO