Business Hi-Tech

BenQ va renunta la logo-ul Siemens pentru telefoanele mobile in 2007

26.09.2005, 19:06 16

Cel mai mare producator taiwanez de telefoane mobile, BenQ, care a cumparat recent divizia de telefoane mobile a grupului german, va renunta din 2007 la utilizarea logo-ului Siemens si isi va utiliza propriul brand la modelele de celulare, a precizat directorul de marketing al BenQ, Jerry Wang.

Pana atunci, compania taiwaneza va lansa telefoane mobile sub brand dublu, BenQ Siemens, planuite pentru primul trimestru al anului viitor. "Telefoanele vor fi comercializate la nivel mondial sub marca BenQ Siemens", conform purtatoarei de cuvant a companiei taiwaneze.

BenQ a achizitionat in iunie divizia de telefoane mobile a Siemens, divizie care aducea pierderi companiei germane si si-a rezervat dreptul de a utiliza logo-ul Siemens in urmatorii cinci ani, pana la 1 octombrie 2010, scrie presa internationala.

Initiativa de a inlocui complet logo-ul Siemens cu cel al BenQ se va pune in practica treptat, au explicat oficialii companiei taiwaneze. "In tarile unde BenQ este mai putin cunoscut ca producator de telefoane mobile vom continua sa utilizam si brandul Siemens, insa apreciem ca acest fapt se va intampla doar pe perioada urmatoarelor 18 luni", a precizat Wang.

Siemens si BenQ au finalizat tranzactia in luna iunie, potrivit careia producatorul german va plati BenQ aproximativ 350 de milioane de euro pentru preluarea diviziei neprofitabile, au precizat oficialii celor doua companii. In urma acestei achizitii, BenQ a estimat ca veniturile pe anul viitor vor creste, cifrandu-se la aproximativ 10 miliarde de dolari (8,3 miliarde de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO