Business Hi-Tech

Belgienii de la Cegeka îl numesc pe Ovidiu Pinghioiu la conducerea operaţiunilor din România, după ce Lucian Butnaru a decis să plece din companie pentru a se dedica unor proiecte proprii

Belgienii de la Cegeka îl numesc pe Ovidiu Pinghioiu la...

Autor: Cristina Bellu

11.09.2023, 14:03 361

Cegeka România, subsidiara locală a grupului IT de origine belgiană cu acelaşi nume, va fi condusă de Ovidiu Pinghioiu, începând cu luna octombrie.

El preia funcţia de Country Director de la Lucian Butnaru, care a decis să părăsească Cegeka după zece ani de mandat, pentru a se concentra pe proiecte proprii din domeniul tehnologiei, fintech şi imobiliare, transmit oficialii companiei.

"Printr-o colaborare strânsă, eficienţă operaţională şi autenticitate vom continua procesul de transformare digitală, plasând Cegeka România ca un partener ideal pentru succesul în business," spune Ovidiu Pinghioiu.

Acesta s-a alăturat echipei Cegeka România în urmă cu aproape şapte ani, ocupând diverse poziţii de leadership în cadrul organizaţiei, cea mai recentă fiind de Director al diviziei Applications.

Cegeka este prezentă pe piaţa din România începând din 2011 şi are aproximativ 900 de angajaţi care oferă servicii de dezvoltare de aplicaţii end-to-end, extindere echipă IT, servicii cloud, infrastructură IT, date şi servicii de automatizare, cum ar fi Inteligenţa Artificială/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT şi DevOps, au mai transmis reprezentanţii companiei.

În ultimii zece ani, sub conducerea lui Lucian Butnaru, compania a înregistrat o creştere remarcabilă pe piaţa locală, mărindu-şi forţa de muncă de la 130 la 880 de angajaţi.

Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 4 milioane de euro în 2012 la peste 50 de milioane de euro în 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO