Business Hi-Tech

Barot, Oracle: Soluţiile cloud le asigură firmelor reduceri ale costurilor de 10%

Barot, Oracle: Soluţiile cloud le asigură firmelor...

Autor: Ioana Nita

13.03.2014, 00:06 299
Adoptarea soluţiilor cloud determină reducerea costurilor operaţionale ale unei companii cu cel puţin 10%, acesta fiind unul dintre principalele avantaje pe care le oferă serviciile de cloud computing - servicii de calcul şi stocare de date online - şi pentru care tot mai multe firme, atât marile corporaţii, cât şi cele de talie mai mică îşi îndreaptă atenţia către aceste noi tipuri de soluţii IT, potrivit lui Prashant Barot, director de tehnologie în cadrul Oracle pentru regiunea Eu­ropa, Orientul Mijlo­ciu şi Africa (EMEA).
 
„În ultimii 2-3 ani adoptarea soluţiilor de cloud de către companii a fost mult mai evidentă (vizibilă) datorită faptulului că prin intermediul acestor soluţii firmele îşi îmbunătăţesc modul în care livrează servicii pentru clienţii lor, dar şi pentru propria afacere. Există trei avantaje ale adoptării soluţiilor cloud: reducerea costurilor operaţionale, reducerea riscurilor şi agilitate în livrarea de servicii pe piaţă“, a declarat pentru ZF Ba­rot. El a explicat că reducerea costurilor ope­ra­ţionale este principalul motiv pentru care com­­paniile aleg să implementeze soluţiile cloud, economiile realizate fiind de cel puţin 10%, în funcţie de dimensiunea firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO