Business Hi-Tech

Avocati in lupta cu birocratia

20.06.2001, 00:00 10



Desi multi avocati specializati in consultanta privind acordarea vizelor de imigrare in Statele Unite folosesc Internetul pentru a-si promova serviciile, Robert Meltzer si Melissa Garber au avut ideea de a merge mai departe de atat.

La adresa www.visanow.com, cei doi au creat un birou de avocatura online, menit sa reduca birocratia si sa creeze o relatie mai stransa avocat-client. Desi nu poate face nimic pentru a grabi procesul in sine de acordare a vizelor, situl www.visanow.com da posibilitatea unui numar mult mai mare de persoane interesate sa afle informatiile necesare intr-un timp redus.

Lansata in urma cu un an, compania are la momentul actual 15 angajatI: avocati, stagiari si experti in calculatoare. Dupa spusele lui Robert Meltzer, presedintele companiei American Services Network P.C. care detine domeniul www.visanow.com, ceea ce o diferentiaza fata de alte companii care tranzactioneaza prin Internet este faptul ca a fost profitabila inca din prima zi.

"Cu tarife de trei ori mai mici decat cele practicate in mod obisnuit, in primele opt luni de la infiintarea biroului online am intermediat mai multe acordari de vize decat in opt ani de practica", declara recent Meltzer.

Trebuie mentionat, totusi, ca tarifele variaza intre 300 si 2.700 de dolari, in functie de complexitatea serviciilor furnizate.

Vizitatorii site-ului sunt in special strainii care vor sa castige viza de stabilire in America, dar si departamentele de resurse umane ale marilor companii americane care sunt in cautare de personal calificat pentru posturi mai dificil de ocupat, in special in industria IT&C.

"Preturile sunt avantajoase in comparatie cu cele practicate de alte companii. In plus, se misca repede si sunt foarte amabili.", spune Lisa McGurrell, director de resurse umane la US Labs, filiala a Accupath Diagnostic Labs Inc. din Irvine, California.

In afara de informatii reale si utile despre procesul de obtinere a vizelor, www.visanow.com ofera clientilor interesati, posibilitatea de a a consulta online un avocat.

Pentru 50 de dolari, clientul poate primi, intr-un interval de 24 de ore, raspunsuri concrete, in functie de situatie. In plus, cele mai frecvente intrebari, cu raspunsurile aferente, sunt disponibile gratuit pe site, indrumand vizitatorul spre cea mai potrivita metoda de cerere a vizei.

Intimitatea clientului este protejata prin conturi individuale, cu nume de utilizator sI parola personala, conturi care pot fi infiintate prin simpla furnizare a numarului cartii de credit.

Situl va oferi in curand servicii de traducere, intentionand sa adauge si alte servicii in stransa legatura cu nevoile departamentelor de resurse umane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO