Business Hi-Tech

Aventurile lui Hercule Poirot, subiect de joc

06.04.2004, 00:00 93

Romanele politiste ale Aghatei Christie vor deveni subiect de joc pe PC a anuntat nepotul autoarei britanice, Matthew Prichard, care a semnat un acord cu o casa de productie.
Cinci jocuri video diferite vor fi realizate pentru inceput, ele fiind transpuse pe CD pentru utilizatori de computere. Activitatea va fi supervizata de Chorion, grup specializat in protectia drepturilor de autor care protejeaza opera Aghatei Christie. "Stiu ca bunica mea ar fi acceptat acest lucru, pentru ca a fost totdeauna pasionata de noile tehnologii", a declarat Prichard.
Conform statisticilor oficiale, Aghata Christie figureaza pe locul al treilea in topul celor mai bine vandute carti din lume, dupa Biblie si opera lui Shakespeare. Cele 79 de povestiri politiste semnate de ceebra autoare s-au vandut pana acum in peste doua miliarde de exemplare, in 45 de limbi diferite.
Nascuta in 1890, Aghata Christie a inceput sa scrie in timpul primului razboi mondial, cand a fost pe front ca asistenta medicala. Prima sa carte a fost lansata in 1920, iar ultima in 1976, an in care a si incetat din viata. Ea a dat viata celebrului detectiv Hercule Poirot, precum si binecunoscutei Jane Marple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO