Business Hi-Tech

Autorul virusului Sasser, angajat de o firma de securitate IT

20.09.2004, 00:00 19

Un adolescent german, acuzat de crearea virusului informatic Sasser care a infectat milioane de computere din toata lumea, a inceput sa urmeze cursuri de perfectionare pentru a deveni programator de software de securitate IT, a anuntat compania germana care l-a angajat.
Sven Jaschan, in varsta de 18 ani, a fost angajat de compania Securepoint pentru a contribui la producerea de firewall-uri, softuri specializate in oprirea atacurilor informatice.
"Fara indoiala ca are expertiza in acest domeniu", a declarat un purtator de cuvant al companiei. Jaschan a fost acuzat ca a creat "viermele" Sasser si ca a comis astfel mai multe infractiuni, printre care sabotarea sistemelor informatice si manipularea neautorizata de date. Sasser a fost lansat pe data de 1 mai si in mai putin de o saptamana a afectat cateva mii de companii, infectand aproximativ 18 milioane de computere. Directorul companiei Securepoint, Lutz Hausmann, a spus ca in timpul interviului pentru obtinerea slujbei tanarul i-a marturisit ca a devenit constient de consecintele faptelor lui abia dupa ce a lansat virusul Sasser. "Mai merita o sansa", a spus Hausmann.
Tanarul Sven Jaschan este in prezent pus sub acuzare de autoritatile germane, pagubele create de virusul Sasser in toata lumea ridicandu-se la cel putin 150.000 de dolari, conform specialistilor in securitate IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO