Business Hi-Tech

Atos: Programarea ar trebui învăţată încă din şcoala generală

Cătălina Dodu, country manager pen­tru Atos România

Cătălina Dodu, country manager pen­tru Atos România

Autor: Ioana Nita

22.01.2015, 08:00 1550

Investiţia în educaţie este una dintre principalele măsuri pe care trebuie să le ia statul pentru ca sectorul IT&C să aibă o contribuţie mai mare la PIB, predarea limbajelor de programare fiind necesară încă din şcoala generală, susţin reprezentanţii locali ai companiei franceze Atos, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT.

„Văd necesară investiţia în educaţia de IT încă din şcoala generală, şi aici nu mă refer doar la simpla utilizare a unui computer, ci chiar la învăţarea unor limbaje de programare dedicate copiilor. Un alt pas important trebuie realizat în timpul liceului, atât prin includerea de materii în domeniul IT  - pro­gamare, inginerie, project management, dar şi prin consilierea şi susţinerea elevilor în a urma o universitate cu profil IT“, a declarat pentru ZF Cătălina Dodu, country manager pen­tru Atos România. Aceste iniţiative se pot realiza dacă între instituţiile responsabile şi firmele din IT există un parteneriat activ prin care se construiesc programele, se stabilesc nu­mărul de absolvenţi şi competenţele de care vom avea nevoie în următorii 4-8 ani, a adăugat ea. În prezent, există infor­maţii potrivit cărora această iniţiativă a fost luată de companiile din IT active în Timişoara împreună cu universităţile din oraş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO