Business Hi-Tech

Francezii de Atos intră în competiţie cu piaţa locală de soluţii IT&C

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

27.06.2014, 00:00 1315

Compania franceză Atos, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT, cu afaceri de 8,6 mld. euro anul trecut, are în plan să atace piaţa locală de profil, ţintind în special companiile din energie, utilităţi sau sectorul financiar, a precizat pentru ZF Cătălina Dodu, care a fost numită recent country manager al operaţiunilor locale ale firmei.

În România Atos a avut anul trecut afaceri de peste 24 mil. euro şi peste 900 de angajaţi în Bucureşti, Braşov şi Timişoara, dar până în prezent operaţiunile companiei nu s-au concentrat pe piaţa din România.

„În perioada imediat următoare intenţionăm să creştem prezenţa Atos pe piaţa internă, şi ne concentrăm atenţia pe domenii de business precum energie şi utilităţi, servicii financiare şi telecomunicaţii, ca fiind principalele sectoare de interes, precum şi pe segmentul companiilor din producţie şi vânzări. Creşterea businessului pe plan local se va sprijini în principal pe competenţele pe care le deţinem la nivel naţional, având o expertiză ridicată în furnizarea de servicii de consultanţă în tehnologie, integrare de sisteme şi gestionarea infrastructurilor informatice”, a spus Cătălina Dodu.

Ea a condus anterior divizia System Integration din cadrul Atos International, iar înainte de a lucra pentru firma franceză a fost director of product management în cadrul dezvoltatorului de soluţii de securitate Bitdefender.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO