Business Hi-Tech

Asteptari confirmate la Siveco: 6 milioane de dolari in sase luni

15.08.2003, 00:00 11

Siveco Romania, unul dintre cei mai importanti producatori romani de software pentru gestiunea afacerilor, a facut un prim bilant pe 2003 si a constatat ca incasarile pe primul semestru au confirmat anticiparile de la inceputul anului.
Compania a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de sase milioane de dolari. Pe tot anul 2003, conducerea Siveco Romania si-a propus sa ajunga la 12 milioane de dolari. In 2002, incasarile furnizorului de solutii pentru gestiunea afacerilor s-au ridicat la 8,6 milioane de dolari. Astfel, daca obiectivul pentru 2003 va fi indeplinit, compania ar marca in acest an o crestere a cifrei de afaceri de aproape 40%.#leadend#
Siveco Romania si-a asigurat si o sursa de venit pentru urmatorii ani. "Nu numai ca ne-am indeplinit obiectivele financiare propuse pentru aceasta perioada, dar am inceput deja sa semnam contracte pentru anii 2004 si 2005", spune Irina Socol, directorul general al companiei.
Conform studiului IDC privind piata ERP (Enterprise Resource Planning) pentru 2002, ale carui rezultate au fost recent comunicate participantilor la aceasta cercetare, Siveco Romania este furnizorul de solutii de gestiune cu cea mai ridicata rata anuala de crestere (57%) a cotei de piata, afirma reprezentantii firmei. In 2002, Siveco si-a revendicat o felie din piata autohtona a solutiilor ERP de 10,8%, fapt care a clasat-o printre primii trei furnizori la nivel national. Totodata, Siveco Romania s-a situat pe primul loc intre companiile romanesti furnizoare de solutii de gestiunea resurselor intreprinderii pentru piata locala, spun aceiasi reprezentati.
Cresterea vanzarilor a fost realizata pe fondul cresterii si numarului de beneficiari ai solutiilor Siveco. Astfel, in primele sase luni ale anului 2003, la portofoliul companiei s-au adaugat zece noi clienti.
"Am reinnoit contracte cu beneficiari din Germania, Franta, Belgia si am identificat noi posibilitati de extindere a afacerilor in afara granitelor, unul dintre proiectele de perspectiva vizand un beneficiar important din Croatia", adauga Irina Socol. Ca urmare a cresterii numarului de proiecte s-a extins si echipa de specialisti. Siveco a ajuns acum la aproape 200 de angajat de la 170 la inceputul anului.
Recent, compania a parcurs cu succes procesul de reauditare anuala a sistemului calitatii, efectuata de catre organizatia de certificare Afaq Ascert International.
Printre clientii Siveco Romania se numara Administratia Porturilor Maritime Constanta, AEROSTAR, Butan Gas, Directia Generala a Vamilor, Regia Autonoma a Apelor din Valea Jiului, ROMTRANS, SNP-Petrom.
Siveco Romania a fost infiintata la inceputul anului 1992 ca societate cu raspundere limitata, in cadrul grupului international Siveco. In 1997 compania a devenit societate pe actiuni iar din aprilie 2000 fondul de investitii olandez Danel Business Ventures este actionar majoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO