Business Hi-Tech

Asesoft Distribution vizeaza peste 22% din piata locala de 50 mil. $ a hard disc-urilor

14.06.2007, 19:12 8

Compania de distributie de componente pentru PC-uri Asesoft Distribution, membra a grupului Asesoft, vizeaza sa atinga in acest an o cota de 22,5% din piata locala a hard disc-urilor, a declarat Iulian Stanciu, director general al Asesoft Distribution.
Potrivit acestuia, in acest an vor fi vandute aproximativ 800.000 de hard disc-uri, valoarea totala a pietei urcand la circa 50 mil. dolari (37,5 mil. euro, 122 mil. lei).
Compania se asteapta sa vanda in acest an un volum de 180.000 de unitati, ceea ce ar insemna o majorare cu 2% a cotei de piata in raport cu anul trecut.
"Pentru acest an, estimam ca vom vinde un volum de 180.000 de unitati, pe o piata care se ridica la circa 50 mil. dolari (...). La nivelul intregii piete, rata de crestere va fi de 20-25%", a adaugat Stanciu.
Compania se asteapta in acest an la venituri in valoare de aproximativ 95 mil. dolari (71 mil. euro, 232 mil. lei) dupa ce anul trecut cifra de afaceri s-a situat la 72 mil. dolari (54 mil. euro, 176 mil. lei). "Pentru 2008, ritmul de crestere se va incadra in intervalul 40-50%", a precizat oficialul companiei
Printr-un parteneriat semnat in luna mai a acestui an, Asesoft va distribui in Romania hard disc-urile produse de compania americana Western Digital (WD). "Western Digital acopera in prezent 55% din acest segment al pietei locale. Dorim sa devenim unul dintre cei mai mari distribuitori ai producatorului din Europa de Sud-Est", a adaugat directorul general al Asesoft.
El estimeaza ca, in Romania, rata ridicata de upgrade a componentelor PC conduce la un raport de 1,5 hard disc-uri vandute pentru fiecare PC. Pretul hard disc-urilor de pe piata locala a urmat tendinta descendenta de pe piata internationala, pretul produselor scazand in unele cazuri de cinci ori in ultimii cinci ani, in paralel cu cresterea capacitatii de stocare.
WD a lansat in Romania trei noi produse Passport 250 GB, My Book World Edition II 1.5 TB, care se adreseaza utilizatorilor cu necesitati de portabilitate si de stocare externa, si Caviar SE 16 750GB, cu capacitate mare de stocare si veiteza ridicata de acces.
WD Passport are o capacitate de stocare de 250 gigabiti si se alimenteaza direct de la calculatorul personal. Pretul de retail este de 590 de lei. Caviar SE 16 are o capacitate de stocare de 750 GB si costa 730 de lei.
My Book World Edition II este o solutie de stocare externa, cu o capacitate de 1,5 TB (1.500 GB), care permite stocarea a 180 de ore de film in format de inalta definitie si care poate fi accesat prin Internet. Pretul estimativ este de 2.250 de lei. Asesoft Distribution mai detine activitati de distributie si pe pietele din Bulgaria, Serbia si Moldova, unde realizeaza doar 1% din valoarea totala a vanzarilor sale.
"Cred ca anul viitor, prin imbunatatirea infrastructurii noastre, ponderea va ajunge la 5% din totalul cifrei noastre de afaceri", a mai spus Stanciu. Printre principalii concurenti ai Asesoft Distribution pe piata distributiei componentelor pentru PC-uri se numara Tornado Sistems, Scop si RHS Company.
Compania americana Western Digital este al doilea producator mondial de hard disc-uri si a inregistrat anul trecut venituri de 4,3 mld. dolari (3,2 mld. euro) si un profit 366 mil. dolari (274 mil. euro).

Western Digital a lansat 3 hard disc-uri noi

Passport 250 GB - un hard disc portabil cu o greutate de doar 105 grame si capacitate de 350 de gigabytes
My Book World Edition II 1,5 TB - o solutie portabila de stocare a 1,5 tera bytes de date
Caviar SE 16 750 GB - unitate de stocare care asigura viteze de transfer de pana la 3 GB pe secunda

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO