Business Hi-Tech

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT listat la BVB, a încheiat primele nouă luni din 2022 cu un profit de 4,28 milioane de lei, faţă de 1,8 milioane lei în perioada similară din 2021

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi...

Autor: Roxana Rosu

15.11.2022, 10:37 224

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT listat la BVB (AST), a încheiat primele nouă luni ale anului cu un profit net de 4,28 milioane de lei, faţă de 1,8 milioane lei în perioada similară din 2021.

Veniturile companiei au fost de 53,95 milioane de lei (11 mil.euro), în creştere cu 150% faţă de ianuarie-septembrie 2021. 

Arctic Stream a crescut considerabil volumul de vânzări semnând peste 100 de contracte, majoritatea cu termen de implementare programat a se încheia anul acesta, precum şi altele cu o durată mai îndelungată, de 1-2 ani.

În octombrie, compania a anunţat semnarea a două contracte cu clienţi din sectorul public, unul de 11,40 milioane de lei şi al doilea de 5,19 milioane de lei, reprezentând un contract subsecvent contractului-cadru, cu o valoare maximă estimată la 34,9 milioane de euro.

„De-a lungul primelor nouă luni ale anului 2022 am văzut la orizont premise economice mai puţin optimiste, precum accelerarea inflaţiei, declanşarea unui război în vecinătatea României, creşterea preţurilor la energie şi un nou val de întârzieri în lanţurile logistice. Toate acestea au influenţat, în mai mică sau mai are măsură, activitatea Arctic Stream, aducând presiuni suplimentare asupra echipei, care a găsit soluţii de rezolvare a dificultăţilor apărute, mai ales cu privire la respectarea termenilor de livrare din contracte. Le mulţumesc colegilor pentru munca depusă, care ne-a permis nu doar finalizarea cu succes a tuturor contractelor, ci şi semnarea unora noi. Am încredere că, indiferent de ce turbulenţe economice ne aşteaptă, business-ul nostru îşi va menţine creşterea şi în anii următori, pentru că direcţia pieţei în care activăm este ascendentă. Mediul privat, alături de instituţiile publice centrale şi locale, universităţile şi alţi actori economici şi sociali derulează deja, ori sunt pe cale să deruleze, proiecte de transformare digitală. Or, pentru succesul acestora, au nevoie de infrastructuri de date şi securitate IT complexe şi sigure, iar experienţa noastră pe piaţa integratorilor de soluţii IT a devenit tot mai relevantă şi se îmbogăţeste permanent”, a declarat Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream.

În trimestrul al treilea din 2022, în urma unui proiect cu Banca Europeană pentru Reconstructie şi Dezvoltare(BERD), Arctic Stream a trecut printr-un proces de rebranding, derulat împreună cu agenţia Inoveo.

Arctic Stream este controlat în proporţie de 66,6% de fondatorul Dragoş-Octavian Diaconu. Capitalizarea ajunge la 85 de milioane de lei.

De la începutul anului, compania prezentă pe piaţa AeRO a pierdut 12%, pe un rulaj de 8,4 milioane de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO