Business Hi-Tech

Apple şi Foxconn pregătesc condiţii mai bune de lucru în China

Apple şi Foxconn pregătesc condiţii mai bune de lucru în China

Foto AFP

Autor: Mediafax

02.04.2012, 00:00 149

Apple şi grupul chinez Foxconn au convenit măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care lucrează cei 1,2 milioane de angajaţi care asamblează iPhone-uri şi iPad-uri, decizie care ar putea schimba modelul de business al companiilor occidentale în China, transmite Reuters.

În urma vizitei în China a directorului general al Apple Tim Cook, Foxconn a promis că va angaja zeci de mii de persoane pentru a reduce orele de lucru, va elimina practica orelor suplimentare care nu se încadrează în limitele impuse de lege, va creşte salariile, va îmbunătăţi procedurile de siguranţă şi va moderniza locuinţele şi alte facilităţi puse la dispoziţia angajaţilor în campusurile din apropierea fabricilor.

Măsurile reprezintă răspunsul celor două companii la una dintre cele mai ample investigaţii ale operaţiunilor internaţionale ale unei companii americane. Apple a acceptat ca facilităţile de producţie din China să fie inspectate de organizaţia independentă Fair Labor Association după critici dure privind condiţiile mizere de muncă din atelierele Foxconn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO