Business Hi-Tech

Apple n-ar fi vrut să meargă în instanţă, dar Samsung nu se oprea din copiat – Notă internă

Apple n-ar fi vrut să meargă în instanţă, dar...

Autor: Andrei Cîrchelan

26.08.2012, 16:20 2058

În urma procesului în care un juriu a stabilit că producătorul de elecrtonice Samsung copiază tehnologia Apple, CEO-ul Apple Tim Cook a trimis o notă angajaţilor, în care spune că nimeni din companie nu a dorit acţiunea în instanţă, însă aceasta a fost necesară când Samsung a ignorat mai multe solicitări de a nu mai copia produsele Apple, potrivit Business Insider.

Mai jos găsiţi traducerea integrală a notei trimise de Tim Cook angajaţilor Apple:

"Astăzi a fost o zi importantă pentru Apple şi pentru inovatorii de pretutindeni.

Mulţi dintre voi aţi urmărit îndeaproape procesul împotriva Samsung din ultimele câteva săptămâni. Am ales cu reţinere acţiunea în instanţă, doar după ce am cerut Samsung în repetate rânduri să nu ne mai copieze munca. Pentru noi, procesul a pornit de la premiza unui lucru mult mai important decât breverele sau banii. Procesul s-a referit la valori. Noi punem preţ pe originalitate şi inovaţie şi ne dedicăm vieţile fabricării celor mai bune produse de pe Pământ. Şi facem acest lucru pentru a ne mulţumi clienţii, nu pentru a oferi concurenţei ceva de copiat în mod flagrant.

Suntem recunoscători juriului care a investit timp în a ne asculta povestea. Am fost încântaţi în momentul în care ni s-a oferit în sfârşit ocazia de a ne prezenta argumentele. Muntele de dovezi prezentate în timpul procesului a arătat că Samsung copia mult mai mult decât am aflat noi.

Juriul s-a pronunţat. Îi aplaudăm pentru concluzia că Samsung a copiat în mod deliberat şi pentru mesajul clar că furtul nu e acceptabil.

Sunt foarte mândru de munca pe care o depune fiecare dintre voi.

Astăzi, valorile au câştigat şi sper că toată planeta e atentă.

Tim".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO