Business Hi-Tech

Apple intră în Cartea Recordurilor datorită vânzărilor de jocuri

Apple intră în Cartea Recorduilor datorită vânzărilor de jocuri

Autor: Traian Terzianm

15.05.2011, 16:05 315

Apple deţine un număr din ce în ce mai mare de premiiînregistrate în Cartea Recordurilor, ultimul scoţând în evidenţăcompania datorită dimensiunii mari de stocare pe care aceasta odeţine pentru gaming şi aplicaţii, conform Los Angeles Times.

Apple a reuşit să obţină peste 6,5 milioane de descărcări onlinela peste 260.000 de aplicaţii folosite pe terminalele iPhone, iPodTouch şi iPad. În plus, succesul companiei se datorează şi celor1,5 milioane de smartphoneuri iphone 4 care au fost vândute în ziualansării, fiind "cel mai bine vândut sistem de gaming mobil".

Comparativ cu iPhone 4, Sony a vândut în ziua lansării doar200.000 terminale PSP iar Nintendo DS a înregistrat vânzări de500.000 unităţi în prima săptămână de când a fost lansat.

De asemenea, Apple a primit premiu pentru deţinerea celui maimare magazin online de jocuri, Guiness Book comparând cele 37.300de jocuri disponibile în Magazinul Apple cu cele existente însistemul online de gaming Valve Steam care deţine 1.100 titluri,Xbox Live Indie Arcade care are 1.300 de titluri şi JapaneseVirtual Console cu 600 de titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO