Business Hi-Tech

Apple: cu iPod Video nu pierdeti nici un serial sau emisiune TV

14.10.2005, 19:10 14

Producatorul de echipamente electronice Apple a lansat un nou player digital iPod, pe care utilizatorii vor putea urmari seriale si emisiuni de televiziune, printre care si deja celebrele "Neveste disperate" sau "Lost: Naufragiatii", pe langa faptul ca vor avea posibilitatea sa asculte melodiile preferate, scrie editia online a USA Today.

Dupa ce a revolutionat complet industria muzicala si a schimbat foarte mult modul in care oamenii asculta muzica, Apple si-a propus sa revolutioneze si lumea video, motiv pentru care a aparut, la scurt timp dupa iPod Nano, o alta noutate in palmaresul Apple, si versiunea video a popularului player muzical, scrie USA Today.

Continutul video pe care utilizatorii il vor putea urmari pe iPod va putea fi descarcat de pe Internet, de la magazinul de muzica online iTunes al Apple, fiecare episod sau clip video costand 2 $ (1,66 euro), a explicat directorul executiv al companiei, Steve Jobs.

Serialele vor putea fi descarcate de pe Internet la o zi dupa ce acestea au fost difuzate la televizor, au precizat oficialii Apple. Pentru a putea oferi continutul video, compania a incheiat un parteneriat cu Disney, pentru a oferi utilizatorilor, pentru prima oara, posibilitatea de a detine episoade ale unor seriale sau emisiuni, scrie USA Today.

Noul Apple Video va fi disponibil pe piata incepand cu saptamana viitoare, modelul cu hard disk de 30 GB pe care pot fi memorate 7.500 de melodii, 25.000 de fotografii sau 75 de ore de continut video se va vinde la pretul de 300 de dolari (250 de euro), iar modelul de 60 GB va costa 400 de dolari ( aproximativ 332 de euro), au precizat oficialii companiei. anca.arsene@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO