Business Hi-Tech

Apostolos Apostolakis, partner, Venture Friends – fond de investiţii din Grecia: Avem România pe radarul nostru. Căutăm start-up-uri în etapele de pre-seed şi seed, în special în domeniile marketplace, fintech, consumer şi B2B SaaS

Apostolos Apostolakis, partner, Venture Friends: Ne aşteptăm să avem o vizibilitate mai mare în ceea ce priveşte start-up-urile româneşti promiţătoare în viitor şi sperăm să investim într-unul în curând.

Apostolos Apostolakis, partner, Venture Friends: Ne aşteptăm să avem o vizibilitate mai mare în ceea ce priveşte start-up-urile româneşti promiţătoare în viitor şi sperăm să investim într-unul în curând.

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.12.2023, 10:00 167

♦ „Am colaborat cu numeroase companii din România în ultimii doi ani. Recent am sprijinit start-up-ul Proportunity care e cofondat de doi români stabiliţi în Marea Britanie şi care vrea să ajute oamenii să obţină prima ipotecă pentru casă.“ ♦ „În portofoliul nostru se mai regăseşte şi Spotawheel care are sediul în România şi o echipă considerabilă.“

Venture Friends, fond de investiţii originar din Grecia, se uită spre ecosistemul de start-up-uri de tehnologie din România pentru a face noi investiţii şi a susţine idei inovatoare, a spus într-un interviu pentru ZF Apostolos Apostolakis, partner şi cofondator al Venture Friends – unul din primele VC-uri apărute pe piaţa din Grecia.

„Avem România pe radarul nostru, ne uităm din ce în ce mai mult la start-up-urile româneşti. Am colaborat cu numeroase companii interesante în ultimii doi ani şi în continuare căutăm start-up-uri în etapele de pre-seed şi seed, în special în domeniile marketplace, fintech, consumer şi B2B SaaS. Recent, am intrat în contact cu noi fondatori şi am consolidat relaţiile existente şi am creat noi conexiuni cu investitori locali - VC-uri şi investitori individuali. Astfel, ne aşteptăm să avem o vizibilitate mai mare în ceea ce priveşte start-up-urile româneşti promiţătoare în viitor, şi sperăm să investim într-unul în curând“, a spus pentru ZF Apostolos Apostolakis.

Venture Friends a mai susţinut şi în trecut start-up-uri conduse de antreprenori români. Spre exemplu, Instashop, compania din portofoliul Venture Friends care a fost vândută către Delivery Hero (în 2015) pentru 360 milioane de dolari avea un cofondator român - Cosmin Manea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO