Business Hi-Tech

Aplicaţia zilei: Threema

Aplicaţia zilei: Threema

Autor: Ioana Nita

27.02.2014, 19:03 1080

Nume: Threema - mesaje criptate

Platformă soft: Google Android, Apple iOS

Preţ: 7,29 lei

Dezvoltator: Kasper Systems GmbH

Funcţionalitate: aplicaţia le permite utilizatorilor să trimită mesaje de tip text criptate direct de pe smartphone, utilizând conexiunea la internet. Astfel, doar utilizatorul şi destinatarul pot citi mesajele, acestea neputând fi accesate nici măcar de pe serverele Threema. Utilizatorii au de asemenea posibilitatea de a distribui poze, clipuri video şi localizarea lor. Aplicaţia detectează persoanele din agenda utilizatorului care folosesc Threema şi le sincronizează automat.

Fiecare utilizator îşi creează la început un „cod de identificare” (key), care are ataşat numărul de telefon şi adresa de e-mail ale acestuia. În dreptul fiecărui membru al Threema există un sistem de verificare a identităţii persoanei, format din trei buline care indică nivelul de încredere privind identitatea individului (1 bulină - nu poate fi confirmată identitatea, 2 buline - „codul de identificare” corespunde cu numărul de telefon şi adresa de e-mail, 3 buline - utilizatorul scanează codul QR din aplicaţie al membrului, verificând astfel compatibilitatea cu „codul de identificare”).

Vezi mai multe detalii pe www.mobilio.ro

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO