Business Hi-Tech

Analiză ZF. Marile eşecuri-fulger din industrie: investiţii de 300-400 mil. euro, de la Nokia, Lactalis, la Clariant, s-au spulberat în câţiva ani. Unele proiecte s-au închis de tot, alte proiecte au avut şansa unei reconversii, cum a fost fabrica Nokia din Cluj

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.12.2023, 00:07 1682

Exituri ca cele ale Nokia sau Lactalis, grup francez care a a renunţat la toate fabricile preluate de la Jean Valvis, au clătinat industriile în care activau şi chiar economia, având în vedere că mii de oameni au fost disponibilizaţi.

Industria românească a fost marcată în ultimul deceniu de exituri im­portante, dar cele mai răsunătoare rămân cele în care marii investitori au părăsit rapid fabricile pe care le-au construit fie cu credite sau finanţare europeană.

Exemplul Clariant, care a anunţat recent că închide după doar un an fabrica din Podari, scoate la lumină alte eşecuri ale marilor grupuri în România, eşecuri care s-au terminat cu disponibilizări masive.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO