Business Hi-Tech

Amenda istorica pentru amatorii de spam

20.12.2004, 00:00 18

Un tribunal din Statele Unite a decis ca o companie americana furnizoare de servicii Internet sa fie despagubita cu 1 miliard de dolari (750 milioane de euro) de cateva firme care se ocupa cu trimiterea de e-mailuri nesolicitate (spam). Este vorba de cea mai mare sanctiune data vreodata pentru expedierea de mesaje spam, comenteaza presa internationala.
Robert Kramer, patronul companiei care a depus plangerea, a inaintat o actiune in justitie impotriva a 300 de expeditori de mesaje spam. El i-a acuzat pe acestia ca in cursul anului 2000 au trimis, folosind reteaua sa de servere de e-mail, pana la 10 milioane de mesaje nesolicitate pe zi.
Tribunalul a gasit vinovate trei dintre companiile acuzate de Kramer. Astfel, AMP Dollar Savings Inc. a fost condamnata la plata a 720 de milioane de dolari (541 mil. euro), Cash Link Systems trebuie sa scoata din cont 360 de milioane de dolari (270 mil. euro), in timp ce TEI Marketing Group are de platit 140.000 de dolari (105.000 euro).
Laura Atkins, presedintele organizatiei de lupta impotriva spam-ului SpamCon Foundation, a spus ca este vorba de cea mai dura sanctiune din istorie in acest domeniu. "Este ceva incredibil", a spus ea. "Nu stiu sa fi existat vreodata o amenda mai mare de 100 de milioane de dolari".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO