Business Hi-Tech

Alianta Fujitsu - Intel pe servere Linux

27.01.2003, 00:00 9

Cel mai important fabricant de computere din Japonia, compania Fujitsu, si producatorul american de microprocesoare Intel vor dezvolta in comun servere destinate clientilor din zona de afaceri, informeaza Mediafax. Sistemele vor rula sistemul de operare Linux si incepe sa fie comercializate inainte de sfarsitul anului 2005.
Intel lanseaza astfel prima sa ofensiva pe piata serverelor pentru companii. Cele doua firme nu au specificat eventualele beneficii care ar putea rezulta in domeniul costurilor, si nici nu au estimat care vor fi vanzarile acestor servere.
Sectorul public si unele institutii financiare din Japonia s-au orientat in ultima perioada catre sistemele de comunicatii bazate pe Linux, considerand ca acestea ofera avantaje sub aspectul securitatii, flexibilitatii si posibilitatilor de inovare, datorita accesului liber la codul sursa.
Serverele vor fi disponibile cu diferite configuratii, mergand pana la 128 de microprocesoare, ceea ce le va permite sa  administreze datele mult mai rapid decat serverele obisnuite, care cuprind patru sau opt procesoare.
Produsele dezvoltate de Fujitsu si Intel vor intra in concurenta cu cele fabricate de International Business Machines (IBM) si Dell Computer.
Pentru a promova noi oportunitati pe piata serverelor, Fujitsu si  Intel vor colabora si cu dezvoltatorii de Linux, pentru a creste fiabilitatea, functionalitatea si performantele sistemului de operare.
Strategia urmata in ultimul timp de compania nipona este menita sa impulsioneze afacerile legate de sistemul de operare Linux atat prin dezvoltarea de aplicatii software pentru acesta cat si prin cresterea vanzarilor de servere bazate pe Linux.
Conform unor publicatii japoneze, Fujitsu are in vedere majorarea vanzarilor in afacerile cu Linux pana la trei miliarde de dolari pana in 2007.
Ca urmare a anuntului facut, actiunile Fujitsu au crescut usor in ultima sedinta bursiera de la Tokyo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO