Business Hi-Tech

ACP a luat 51% dintr-o companie de servicii IT

31.10.2007, 19:29 58

Grupul austriac ACP Holding, furnizor de echipamente hardware, solutii software si servicii IT, a preluat un pachet de 51% din actiunile filialei din Romania a companiei Online Datensysteme din Germania, pentru a continua si in Romania parteneriatele cu clienti precum Erste Bank sau BauMax.
"ACP va oferi marilor companii austriece si internationale, care se extind sau care sunt deja prezente in Romania, servicii si solutii IT, si vor crestere impreuna cu clienti precum Erste Bank si BauMax", a declarat pentru ZF Till Schwitalla, director general ACP IT Solutions Romania.
El a adaugat ca "o alta oportunitate majora de crestere in Romania sunt proiectele de infrastructura care sunt suportate si finantate de Uniunea Europeana si Banca Mondiala".
Tranzactia, a carei valoare nu a fost specificata de oficialii ACP, marcheaza intrarea pe piata locala a companiei austriece, noua entitate fiind denumita ACP IT Solutions.
Potrivit oficialilor ACP, divizia din Romania si-a bugetat pentru acest an afaceri de peste 24 de milioane de euro, dublu fata de valoarea raportata pentru 2006 de Online Datensysteme Romania, respectiv 12 milioane de euro.
ACP IT Solutions SRL are 14 angajati si detine, pe langa sediul central din Bucuresti, inca trei locatii de asistenta de service, in Galati, Drobeta-Turnu Severin si Cluj-Napoca. ACP furnizeaza pe piata romaneasca echipamente hardware, servicii si consultanta, iar clientii provin in special din sectorul public. In viitor, ACP vizeaza sa isi extinda portofoliul de clienti indeosebi in domeniile industrial si financiar, iar oferta va fi similara cu cea din Austria si Germania, incluzand, pe langa hardware si solutii software, prestari de servicii complete si finantare IT.
ACP are circa 670 de angajati si a realizat in exercitiul financiar 2006-2007 o cifra de afaceri de 286,5 milioane de euro. In ultimii ani, grupul a adoptat o strategie agresiva de crestere prin crearea sau achizitia de noi firme.
Serviciile ACP sunt orientate catre companiile de toate dimensiunile cu activitati in sectoare precum productie, financiar-bancar, retail, media sau servicii, dar si sectorului public - administratii locale, agentii publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO