Business Hi-Tech

Acordul Vodafone - Microsoft: Operatorul telecom va muta zeci de mii de servere din centre de date din Europa în cloudul Microsoft Azure

Margherita Della Valle, CEO al grupului Vodafone şi Satya Nadella, CEO al Microsoft

Margherita Della Valle, CEO al grupului Vodafone şi Satya Nadella, CEO al Microsoft

Autor: Adrian Seceleanu

16.01.2024, 21:10 131

Acordul pe 10 ani semnat la nivel global între Vodafone şi Microsoft îi va permite operatorului de telecomunicaţii să renunţe la centre fizice de date din Europa în favoarea serviciilor de cloud Azure ale Microsoft, mutare care poate ajuta compania să-şi diminueze costurile, scrie portalul The Register.

„Ambele companii au subliniat segmentul legat de inteligenţa artificială generativă, dar înlocuirea centrelor de date fizice ale Vodafone cu unele virtuale în Europa este aspectul cel mai notabil al parteneriatului. Vodafone se aşteaptă să poată economisi bani prin această mişcare”, notează publicaţia menţionată.

Compania a precizat că aceste schimbări nu vor afecta şi „inima reţelelor” de telecomunicaţii, unde operaţiunile nu se vor duce în cloud. "Este vorba despre mutarea a zeci de mii de servere din centrele noastre de date on-prem în cloud. Acesta este un program pe mai mulţi ani. Workload-urile noastre esenţiale de reţea rămân on-prem”, au spus reprezentanţii Vodafone.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO