Business Hi-Tech

Acer: Ne luptam sa fim numarul unu la notebook-uri

11.10.2006, 18:18 22

Acer, al patrulea producator mondial de computere, si-a propus sa incheie anul pe prima pozitie pe segmentul notebook-urilor din piata romaneasca, cu o cota cantitativa de 20%, a declarat Bogdan Iftemie, director de vanzari al Acer Computer Romania.
Filiala din Romania a ocupat la finele primului semestru locul cinci si o cota de 10% din piata locala de notebook-uri. In cel de-al doilea trimestru, brand-ul Acer s-a situat pe locul trei, cu o cota de 11,8% din volumul pietei de notebook-uri. Totodata, compania urmareste sa se plaseze pe piata locala intre primii trei producatori de monitoare LCD, iar pe segmentul desktop-urilor, pe pozitia a zecea.
"La finele lunii iunie, Acer detinea pe piata locala locul sapte la monitoare LCD in termeni de unitati vandute, conform datelor Gartner, rezultat care ne asigura o cota de 4,2% din piata de profil", a afirmat Dmitry Elizarov, directorul general al Acer pentru Europa de Est.
"Reculul pietei locale de PC-uri din trimestrul doi a fost efectul stoparii creditului de consum, saturarea pietei de profil si apropiata integrare a Romaniei in Uniunea Europeana, fapt care a orientat investitiile clientilor catre alte domenii", a afirmat Iftemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO