Business Hi-Tech

Accenture va oferi servicii de 100 mil. $ prin centrul sau de la Bucuresti

Accenture va oferi servicii de 100 mil. $ prin centrul sau de la Bucuresti

Accenture este prezenta in 49 de tari si a avut in anul fiscal trecut venituri de 16,65 miliarde de dolari

19.01.2007, 18:21 83

Accenture (companie internationala de consultanta in management, servicii IT si de externalizare) va oferi prin centrul sau de la Bucuresti servicii de externalizare a proceselor de business (Business Processing Outsourcing - BPO) pentru AIG Europe, reprezentata europeana a companiei de asigurari americane.
Contractul in valoare de 100 de milioane de dolari (77,3 mil. euro) urmeaza sa se deruleze in urmatorii zece ani. Divizia AIG ce va beneficia de serviciile Accenture Romania este AIG Antrepreneur, specializata in asigurarile de proprietati si impotriva accidentelor pentru intreprinderile mici si mijlocii.
Centrul Accenture din Bucuresti va deservi AIG Europe in mai multe tari, AIG Franta urmand sa fie prima care va beneficia de serviciile de externalizare a proceselor de business oferite de romani.
Centrul din Bucuresti al Accenture a fost deschis in iunie 2006, centrul urmand sa aiba 1.000 de angajati la capacitatea sa maxima. "Daca continua cererea din partea clientilor si daca putem recruta profesionisti talentati, o expasiune a operatiunilor noastre in Romania este foarte posibila. In acest moment, in centrul din Bucuresti lucreaza sute de angajati cu competente ridicate", a declarat pentru ZF, Fran?ois Luu, responsabil cu comunicarea in cadrul diviziei de servicii financiare a Accenture.
In urmatoarele sase luni, cei de la Accenture planuiesc angajarea a sute de persoane, Luu adaugand ca sunt interesati sa angajeze profesionisti in resurse umane, logistica si sectorul financiar.
Oficialii companiei nu au dorit sa precizeze investitiile realizate pana acum in Romania si numarul exact al oamenilor care lucreaza in acest moment in cadrul centrului din Bucuresti.
Accenture Romania face parte dintr-o retea globala de 40 de centre din mai mult de 20 de orase. In Europa Centrala si de Est, Accenture mai are astfel de centre in Bratislava, Praga, Riga si Varsovia.
Acestea ofera serviici variate pentru clientii companiei, precum integrare de sisteme, externalizarea de aplicatii si de procese de business.
"Angajatii din Bucuresti vor colabora cu colegii aflati in centrele din toata lumea. Acesta este unul dintre marile avantaje ale Retelei Globale de Livrare (Global Delivery Network).
Cu aceasta abordare, Accenture reuseste sa distribuie contractele cu clientii catre centrele sale, precum cel din Bucuresti, si sa creeze o echipa multinationala", a explicat Luu.
Accenture este prezenta in 49 de tari, cu un numar de 146.000 de angajati.
Compania a inregistrat, in anul fiscal incheiat la 31 august 2006, venituri nete de 16,65 miliarde de dolari (12,87 mld. euro). In urmatorii 5-10 ani, aproximativ 50.000 de romani vor lucra in industria de contact center si de externalizarea proceselor de business, a estimat anterior Florin Talpes, directorul general Softwin. Componentele lingvistice, cadrul fiscal favorabil si disponibilitatea angajatilor romani de a invata sunt punctele forte in atragerea de investitii in acest sector.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO