Business Hi-Tech

a16z, VC-ul Andreessen-Horowitz din Silicon Valley finanţează unul din start-up-urile care strânge bani pe platforma Seedblink

a16z, VC-ul Andreessen-Horowitz din Silicon Valley...

Autor: Ioana Nita

01.09.2023, 21:45 492

Start-up-ul Weavy din SUA (California), care se află în prezent în plină campanie de strângere de fonduri pe platforma de equity crowdfunding Seedblink, a reuşit să atragă un investitor de calibru în runda sa actuală de finanţare în valoare totală de circa 2 milioane de euro. Este vorba de a16z, fondul de investiţii fondat în 2009 în Silicon Valley de către Marc Andreessen şi Ben Horowitz. Până acum, fondul a16z a realizat exit-uri din 32 de companii, precum Robinhood (IPO:HOOD), Luma (achiziţionată de First.Alert) sau Twice (achiziţionată de eBay).

Investitorul principal în runda actuală derulată de Weavy este Atlassian Ventures, iar odată cu alăturarea fondului a16z plus o serie de business angels din Silicon Valley, investiţia obţinută până acum de start-up se ridică la 1,66 milioane euro. La aceasta se adaugă şi suma de 300.000 euro disponibilă prin intermediul Seedblink.

Start-up-ul Weavy dezvoltă un set complet de instrumente pe care le pot folosi programatorii pentru a dezvolta mai rapid aplicaţii web şi mobile, printre clienţi numărându-se dezvoltatori software din companii de top precum IBM, CHUBB, NATO, Fieldguide, Merative şi T-Mobile.

Start-up-ul a fost înfiinţat în septembrie 2019 de către Rickard Hansson şi Alex Gruner, amândoi având peste 25 de ani de experienţă antreprenorială, inclusiv şase vânzări de succes şi două listări la bursă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO