Business Hi-Tech

7 companii au cumpărat caietul de sarcini pentru acordarea primelor 2 multiplexe de televiziune digitală terestră

12.07.2010, 13:10 34

Un număr de 7 companii au cumpărat caietele de sarcini puse învânzare în perioada 01 - 09 iulie de către Autoritatea Naţională deReglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru derularea procedurilorde selecţie comparativă de acordare a licenţelor de utilizare afrecvenţelor radio în sistem digital terestru.

În vederea participării la procedurile de selecţie organizatepentru acordarea primelor două multiplexe de televiziune digitalăterestră DVB-T, următoarele companii au achiziţionat caietele desarcini: S.C. RCS & RDS S.A., S.C. Romtelecom S.A., TDF S.A.S.,Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., Media Sat S.R.L.,Österreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) şi GeneralSatellite Sofia.

Dintre cei 7 cumpărători ai caietelor de sarcini puse în vânzarede ANCOM, compania General Satellite Sofia a cumpărat numai caietulde sarcini pentru acordarea primului multiplex de televiziunedigitală terestră, iar celelalte şase companii au cumpărat ambelecaiete de sarcini pentru acordarea primelor 2 multiplexe deteleviziune digitală terestră.

Potrivit graficului de desfăşurare a procedurilor de selecţie,termenul limită de depunere a ofertelor este 31 august pentruambele multiplexe, urmând ca stabilirea câştigătorilor să aibă locla data de 28 septembrie 2010 pentru primul multiplex şi la data de8 octombrie 2010 pentru cel de-al doilea. În situaţia în careanaliza ofertelor presupune procesarea unui volum mare deinformaţii, ANCOM poate prelungi termenele de stabilire acâştigătorului şi, respectiv, de depunere a contestaţiei.

Procedurile de selecţie comparativă se vor desfăşura în treietape: etapa de calificare, în care comisia desemnată de ANCOM vaverifica dacă ofertanţii îndeplinesc condiţiile minime stabiliteprin caietele de sarcini, etapa de evaluare a ofertelor, în care sevor evalua numai ofertele acelor participanţi declaraţi calificaţişi, respectiv, etapa de desemnare a câştigătorilor, în care celedouă licenţe de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digitalterestru vor fi acordate ofertanţilor care acumulează cel mai marepunctaj. Participanţii la procedurile de selecţie comparative potdepune contestaţie privind rezultatul licitaţiei în termen de 3zile lucrătoare de la data primirii înştiinţării privind rezultatullicitaţiei, urmând ca în termen de 7 zile de la data depuneriicontestaţiilor o comisie desemnată de ANCOM să soluţionezecontestaţiile.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO