Business Hi-Tech

3G-ul Cosmote s-a extins la peste 3.300 de localităţi

18.07.2010, 23:13 29

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, şi-aextins acoperirea reţelei 3G de la aproximativ 300 de localităţi înaprilie la peste 3.300 în prezent, conform datelor companiei.Cosmote a lansat serviciile de net mobil 3G în aprilie, pe bazainfrastructurii construite de Zapp, operator achiziţionat în iunie2009.
Compania a lansat la finele săptămânii trecute un nou plan tarifar,denumit Connect NowĂ, care oferă trafic inclus de 2GB la viteze dedescărcare a datelor de până la 7,2 Mbps, pentru un abonament lunarde 6,71 euro (fără TVA). Cosmote mai are în ofertă alte treiabonamente la net mobil prin reţeaua 3G, ale căror preţuri variazăîn funcţie de traficul de date inclus. Abonamentul cu trafic inclusde 5GB şi viteză de download de până la 21,6 Mbps costă 10 euro pelună (fără TVA), în timp ce abonamentul care include trafic de 20GB costă 20 de euro pe lună (fără TVA).
Cei mai mari furnizori de servicii 3G de pe piaţă sunt Orange şiVodafone.
Cosmote România, companie controlată de grupurile OTE (Grecia) şiDeutsche Telekom (Germania), avea la finele primului trimestru 7,1milioane de clienţi, împreună cu Zapp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO