3G-ul Cosmote s-a extins la peste 3.300 de localităţi

Autor: Adrian Seceleanu 18.07.2010

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, şi-a extins acoperirea reţelei 3G de la aproximativ 300 de localităţi în aprilie la peste 3.300 în prezent, conform datelor companiei. Cosmote a lansat serviciile de net mobil 3G în aprilie, pe baza infrastructurii construite de Zapp, operator achiziţionat în iunie 2009.
Compania a lansat la finele săptămânii trecute un nou plan tarifar, denumit Connect NowĂ, care oferă trafic inclus de 2GB la viteze de descărcare a datelor de până la 7,2 Mbps, pentru un abonament lunar de 6,71 euro (fără TVA). Cosmote mai are în ofertă alte trei abonamente la net mobil prin reţeaua 3G, ale căror preţuri variază în funcţie de traficul de date inclus. Abonamentul cu trafic inclus de 5GB şi viteză de download de până la 21,6 Mbps costă 10 euro pe lună (fără TVA), în timp ce abonamentul care include trafic de 20 GB costă 20 de euro pe lună (fără TVA).
Cei mai mari furnizori de servicii 3G de pe piaţă sunt Orange şi Vodafone.
Cosmote România, companie controlată de grupurile OTE (Grecia) şi Deutsche Telekom (Germania), avea la finele primului trimestru 7,1 milioane de clienţi, împreună cu Zapp.