Business Hi-Tech

34,6 milioane de utilizatori ai Internetului pe mobil

17.08.2006, 19:07 11

Numarul utilizatorilor care au accesat Internetul de pe telefonul mobil a crescut la 34,6 milioane in luna iunie a acestui an, in crestere cu 6%, fata de cei 32,7 milioane de utilizatori inregistrati in luna ianuarie a acestui an, conform unei analize intocmite de compania Telephia, citata de presa internationala. Conform analistilor, studiile releva si faptul ca, odata ce au folosit o data Internetul de pe telefonul mobil, utilizatorii tind sa foloseasca din nou aceasta facilitate.
Conform Telephia, utilizatorii existenti in luna ianuarie au utilizat, in medie, de 31,4 ori pe luna Internetul mobil, indicator care a crescut la 34,3 sesiuni lunare de conectare la Internetul mobil, in luna iunie.
Cele mai populare pagini de pe Internet au dominat si topul celor mai accesate pagini web prin telefonul mobil. Serviciul de posta electronica al Yahoo a atras 6,5 milioane de vizitatori, conform statisticilor Telephia. Pe locurile urmatoare s-au clasat: Wather Channel - cu 5,9 milioane de vizitatori si site-ul de informatii sportive ESPN.com - cu 5,3 milioane de utilizatori. In top 10 au mai intrat Google, Hotmail, Mapquest, AOL Mail si CNN. Cele mai utilizate browsere web au fost cele din telefoanele Motorola si Nokia, dar si cele OpenWave incluse in dispozitive precum BlackBerry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO