Business Hi-Tech

25 de elevi de liceu, din Bucureşti, vor avea acces gratuit la cursul de Introducere în Inteligenţa Artificială lansat de start-up-ul RoboHub în parteneriat cu ECDL Romania. „La finalul programului, liceenii vor susţine testarea ICDL Insights AI şi vor obţine o certificare recunoscută internaţional”

25 de elevi de liceu, din Bucureşti, vor avea acces...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.04.2023, 17:09 64

Start-up-ul RoboHub, care a dezvoltat un centru de expertiză pe robotică şi programare pentru copii şi profesori care predau robotică, anunţă lansarea programului pilot de curs de Introducere în Inteligenţa Artificială, cu certificare internaţională, în parteneriat cu ECDL Romania (Operatorul National al licentei ECDL/ ICDL în România, cu o reţea de peste 800 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării), arată un comunicat transmis de reprezentanţii celor două organizaţii. Astfel, 25 de elevi din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti vor face parte din programul pilot prin care vor avea acces gratuit la cursul de Introducere în Inteligenţa Artificială, cât şi la certificarea europeană ICDL Insights AI, începând cu luna aprilie, potrivit sursei citate.

„Inteligenţa artificială a devenit un termen folosit foarte des în ultima perioadă – şi cu referire la multe aspect ale tehnologiei. Este important pentru noi, ca cetăţeni, nu doar pentru cei care au legătură cu domeniul IT, să înţelegem acest subiect şi cum ne poate afecta. Acest curs este special gândit în acest sens”, a spus Ana-Maria Stancu, reprezentant al RoboHub.

Cursul se va desfăşura în format blended learning – adică cursuri pre-înregistrate online pe care studenţii le pot parcurge în funcţie de timpul disponibil, dar şi sesiuni live online sau fizice cu trainerii de la RoboHub – pentru a înţelege şi aplicabilitatea concretă a conceptelor învăţate. De asemenea, cursul va include mai multe teme, precum definirea termenului de inteligenţă artificială, principiile de funcţionare, la ce ajută o astfel de tehnologie, dar şi provocările şi potenţialul acesteia. Iar la finalul programului de training, liceenii vor avea oportunitatea de a susţine testarea ICDL Insights AI şi de a obţine o certificare recunoscută internaţional.

„Digitalizarea şi automatizarea au accelerat: Inteligenţa artificială se află pe un trend ascendent, social media este parte din vieţile noastre, orice obiect se poate printa 3D, etc. Toate aceste schimbări pot genera sentimente de nesiguranţă şi incertitudine în ceea ce priveşte profesiile actuale. ICDL îşi doreşte ca românii să fie la curent cu toate aceste transformări şi, mai ales, să nu fie luaţi prin surprindere de lumea digitală. Elevii de acum vor fi angajaţii de mâine şi este important ca aceştia să ia contact cu tehnologia într-un mod benefic şi constructiv. România se poate îndrepta către un viitor în care tehnologia nu îi sperie pe români, ci mai degrabă, îi ajută să trăiască în realitatea secolului 21, iar competenţele digitale certificate sunt soluţia”, a transmis Irinuca Văduva, reprezentant al ECDL România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO