Business Hi-Tech

100 mil. de PC-uri si gadgeturi sunt gata pentru telefonia web

02.05.2006, 00:00 13

Cel mai cunoscut furnizor de servicii de telefonie prin Internet din lume, Skype, a depasit pragul de 100 de milioane de computere si gadgeturi pe care a fost instalat la nivel mondial, scrie presa internationala.

Compania cu sediul central la Luxemburg a raportat anul trecut, in septembrie, cand a fost cumparata cu 4,1 mld. $ (3,5 mld. euro) de catre cel mai mare site de licitatii online din lume, eBay, ca aplicatia software Skype a fost instalata pe aproximativ 54 de milioane de computere din toata lumea. Aceasta crestere de aproape 100% a fost explicata de oficialii companiei prin faptul ca aplicatia software care le permite utilizatorilor sa efectueze apeluri telefonice prin Internet este gratuita, iar taxele percepute pentru apelurile catre telefoane fixe sau mobile sunt mai reduse decat cele ale multor concurenti din piata, scrie USA Today.

Cu toate acestea, numarul efectiv de utilizatori ai serviciului Skype ar putea fi mult mai mic, intrucat in general clientii companiei au tendinta sa instaleze aplicatia pe mai multe dispozitive - acasa, la birou, pe laptop si mai nou si pe telefonul mobil si PDA. Conform oficialilor companiei, la finalul saptamanii trecute, vineri dimineata, 5,9 milioane de utilizatori erau conectati in reteaua Skype, scrie USA Today.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO