Business Hi-Tech

10 milioane de utilizatori iPhone s-au repezit să descarce Google Maps ca să afle că de fapt nu pot renunţa la hărţile Apple

10 milioane de utilizatori iPhone s-au repezit să...

Autor: Octavian Calei

18.12.2012, 16:52 6384

Peste zece milioane de utilizatori iPhone s-au repezit să descarce noua aplicaţie Google Maps în ultimele două zile de la lansare, în condiţiile în care Apple renunţase la hărţile gigantului search în favoarea unei aplicaţii proprii care a dezamăgit publicul şi a stârnit reacţii negative datorită numărului mare erori, scrie Daily Mail.

"Peste 10 milioane de descărcări în mai puţin de 48 de ore de la lansare!", a exclamat Jeff Huber, un oficial Google.

Aplicaţia gratuită va înlocui soluţia Apple Maps ca preferinţă pentru majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri, însă aplicaţia cu hărţile Apple nu va putea fi dezinstalată.

Google Maps a urcat în topul descărcărilor din Apple Store la numai câteva ore de la postare şi se menţine.

"Suntem bucuroşi de receptarea pozitivă a Google Maps pentru iPhone de către toţi utilizatorii din lume", a spus Huber.

Hărţile standard ale iPhoneului erau dezvoltate de către Google până în septembrie, când Apple a decis să renunţe la colaborarea cu gigantul Internetului, odată cu tranziţia la versiunea sistemului de operare iOS 6 şi lansarea noilor dispozitive Apple: iPhone 5, Noul iPad, iPad Mini şi noua generaţie iPod.

Apple Maps a stârnit un val de reproşuri şi nemulţumiri datorită numeroaselor erori din aplicaţie şi au dus la concedierea directorului responsabil cu proiectul, Scott Forstall, şi umilirea lui Tim Cook, care s-a văzut nevoit să-şi ceară scuze în public.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO