Business Construct

ZF Index Imobiliar. Creşterea dobânzilor temperează preţurile: apartamentele vechi cu trei camere din Capitală stagnează în prima lună de vară. Luna trecută avansul an la an a ajuns la numai 0,5%, faţă de 8,5% în aprilie 2022.

Autor: Bogdan Alecu

04.07.2023, 11:00 2358

Patru cartiere ale Bucureştiului mai susţin creşterea în iunie 2023 faţă de mai 2022, pe măsură ce numărul zonelor cu scăderi ale preţurilor cerute de proprietari creşte

Preţurile cerute ale apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală au călcat frâna în iunie pe mă­sură ce creşterea anuală a ajuns la numai 0,5% la nivelul lunii trecute, adică un plus de numai 550 de euro an la an, la 109.750 de euro, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de consultanţă imobiliară SVN România. Acesta este cel mai redus ritm de creştere din ultimii ani. De partea cealaltă, chiar şi pe fondul reducerii ritmului de creştere, piaţa a ajuns la cea mai ridicată medie de după 2008 - 109.750 de euro.

„Temperarea“ creşterii vine în contextul în care dobânzile au crescut semnificativ în ultimul an şi cele mai multe dintre achiziţii se realizează cash, însă puţini îşi permit acest lucru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO