Business Construct

Woodcote tripleaza reteaua de magazine

29.05.2008, 21:06 44

Distribuitorul de materiale de constructii Woodcote Romania, divizia locala a grupului Wolseley, listat la bursa din Londra, isi va tripla reteaua de magazine pana in 2011, pana la 27 de filiale.
Compania a inregistrat anul trecut afaceri in urcare cu 20%, la 20 de milioane de euro, si estimeaza pentru acest an pe o crestere similara, la 24 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor Woodcote citati de Mediafax. Profitul net din 2007 a fost de circa 4% din cifra de afaceri, atingand astfel un nivel de circa 800.000 de euro, si va fi directionat pentru deschiderea unor filiale noi.
Firma detine noua centre de distributie, la Bucuresti (2), Cluj, Arad, Timisoara, Bacau, Craiova, Brasov si Constanta. Woodcote Romania comercializeaza materiale pentru amenajari, invelitori, izolatii si sisteme pentru fatade.
Materialele de finisaje si amenajari au o pondere de 65-70% in cifra de afaceri. Compania este inregistrata in Cluj-Napoca si face parte din grupul ceh Woodcote, care a fost preluat in 2006 de britanicii de la Wolseley, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii din lume. Woodcote detine 40 de magazine in Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania.
Grupul Wolseley este prezent in 27 de tari din Europa si America de Nord si a realizat in primul semestru din 2007 vanzari de 16,2 miliarde de lire sterline (20,3 mld. euro) si un profit de 877 milioane de lire sterline (1,1 mld. euro).
Sectorul distributiei de materiale de constructii s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, odata cu cresterea consumului si cu dezvoltarea retelelor de magazine de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO