Business Construct

Vopsele: Vanzarile Fabryo Corporation stagneaza la noua luni

14.12.2009, 13:57 88

Producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, detinut defondul de investitii suedez Oresa Ventures, si-a mentinut vanzariledin primele noua luni la nivelul perioadei similare din 2008, dupace a investit circa un milion de euro in campanii de promovare silansare de produse noi.

"La sfarsitul lunii septembrie suntem la acelasi nivel din 2009,chiar daca piata a scazut puternic, pentru ca am reusit sa castigamcota de piata. In acelasi timp, am reusit sa crestem profituloperational prin optimizarea numarului de produse", explica AlizKosza, CEO al Fabryo.

Compania a lansat anul acesta vopseaua Savana cu Teflon pentrubaie si bucatarie, care genereaza deja circa 10% din vanzarileFabryo, dar si o campanie de promovare a brandul Innenweiss, care amajorat vanzarile cu 17% in perioada celor trei luni dedesfasurare.

"Deja ne-am atins obiectivul pentru vopseaua cu teflon pentrubaie si bucatarie si am ridicat ponderea brandului Savana la 51% inbusinessul Fabryo. Prin aceste campanii ne-am adresat celor pe careii intereseaza ce produse folosesc pentru amenajarea locuintei",spune reprezentantul companiei.

Fabryo a mai lansat in prima parte a anului si tencuialadecorativa structurata Savana cu efect Acvastop, care a fostutilizata pentru proiecte de conservare a pa-trimoniuluibisericesc, si amorsa Savana cu efect antimucegai.

Compania a inregistrat insa o scadere a vanzarilor de tencuielicu circa 10-12%, din cauza caderii pietei de termoizolatii. "La noieste un haos national in ceea ce priveste programul de reabilitare,pentru ca nu exista un control strict al lucrarilor. Caietele desarcini au probleme mari legate de calitatea constructiei si nu sestie cine stabileste etapele constructiei si cine controleazalucrarile", sustine CEO-ul Fabryo.

Compania detine o unitate de productie de lacuri si vopsele inlocalitatea Popesti-Leordeni, in care a investit 15 mil. euro.Principalii competitori ai companiei pe piata de lacuri si vopselesunt Köber Piatra-Neamt, Policolor Bucuresti, düfa Deutek, AtlasCorporation sau Daw Benta din Targu-Mures.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO